19 Kasım 2012 Pazartesi

Transgenderlar Hep Ağlatmazlar!


Ian Harvie performanslarında sıklıkla trans erkek olmaya göndermede bulunan Amerikalı stand-up komedyeni. Yaptığı şovlarda Transgenderların hayatlarında komediye de yer olduğunu gösteriyor.

Harvie transgender olduğunu çok erken yaşlarda biliyordu, ancak o zamanlar cinsiyet kimliğini dile getirecek bir lisanı yoktu. Ian 19 yaşında kuir olarak kendini açıkladı ve daha sonra otuz iki yaşında transgender olarak kendini tanımladı.

Harvie Beaver Pond'da, on iki yaşına kadar kırsal bir dağ kasabası olan Bridgton, Maine'de büyüdü. Rob ile Jeff adlarında iki ağabeyi olan Harvie, komedide ilhamı The Carol Burnett Show, Flip Wilson, Rich Little, Hee Haw, Laugh-In, Dean Martin Celebrity Roast ve Saturday Night Live gibi şovlardan aldığından bahsediyor.

Harvie stand-up komedi kariyerine Ocak 2002'de Portland, Maine'da küçük bir komedi kulübünde başladı. Üç ay sonra, Boston- Massachusetts'deki bir ortak kulüpte çalışmaya başladı.

Haziran 2006'da ikonlaşmış komedyen Margaret Cho ile onun ön grubu olarak tura başladı. Cho, Harvie'ye Broadway harici parodi komedi revüsünde kalıcı bir üye olarak rol verdi. (Margaret Cho'dan: Hisli Kadın)

Nisan 2007'de Harvie Los Angeles müzik ve komedi kulübü Largo'da ilk kendi adını taşıyan komedi/talk şovunun (Ian Harvie Şov) yapımcılığını ve sunumunu üstlenmeye başladı. Şov, diğer gece yarısı talk şovlarıyla benzer formatta ancak konuklar LGBT ve LGBT'yle bağlantılı kimselerdi.


Ekim 2006'dan Ekim 2009'a kadar Harvie, Margaret Cho ile dünya çapında komedi kulüplerinde tura çıktı. 2007'de Wisecrack'teki Wisecrack Outlaugh Festival'in bir parçası olan Logo'da göründü. 2009'da Harvie yine Logo'da ''One Night Standup Episode 6''de ve ABC kanalının gece yarısı dizisi Comics Unleashed with Byron Allen'ın 2009 sezonunda bulundu.

Kasım 2009'da Harvie solo başrol kariyerine başladı ve kendi stand-up şovu olan Parts Sold Seperately (Ayrı satılan parçalar)'ı yaptı. Bu şovda seks ve cinsiyet üzerine mizah söz konusuydu ve Nisan 2010'da Melbourne'deki Melbourne Uluslararası Komedi Sanatları Festivali'nde oynadı. Ocak 2011'de, San Fransisco Sketch Fest'te Harvie yeni tek kişilik şovu olan Balls OUT with Ian Harvie'ye başladı.

Eylül 2010'da Harvie ve yoldaş komedyenler Felon O'Reilly ve Amy Dresner üç-kişilik bir komedi grubu kurarak ABD'yi gezerek ''Likörlü Gülüşler'' adlı kolektif kazanım odaklı stand-up komedi şovlarını ve ''Biz Aziz Değiliz'' adlı turu başlattı. Uzun yol şovu ve tur şu anda Film yapımcısı ve Yönetmen Bobby R. Poirier tarafından filmleştirilmekte.

Filmografi
§  James Lipton Öldü (2007) Tanrı rolünde.
§  Biz Aziz Değiliz (2011) kendisi olarak, yapımda.

§  Resmi website
§  Ian Harvie Twitter hesabı: https://twitter.com/ianharvie

 The Ian Harvie Show - Buck Angel Part I
Haber: Barış Sulu 
Çeviri: Anıl Akyol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder